Lymfaterapia

LYMFATERAPIA 

Lymfaterapian tehtävänä on elvyttää imusuoniston toimintaa. Se vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa. Lymfaterapian kokonaisuuteen kuuluvat manuaalinen lymfahieronta, kompressiosidokset ja kompressiotuotteet. Siihen liittyvät läheisesti myös hyvä ihonhoito, terveellinen ruokavalio ja liikunta.

Manuaalinen lymfahieronta on käsin paljaalle iholle suoritettavaa kevyttä pumppaushierontaa, jonka tavoitteena on vilkastuttaa pinnallista nestekiertoa. Sitä voidaan antaa mille tahansa kehon alueelle. Kompressiosidoksilla pyritään kehon ulkopuolisen paineen avulla kuljettamaan nesteitä paremmin toimiville alueilla. Kompressiotuotteet tukevat päivittäistä omahoitoa ja niiden tarkoituksena on pitää turvonneen raajan koko mahdollisimman pienenä ja estää raajaa turpoamasta lisää. Yleisimmin käytettyjä kompressiotuotteet ovat erilaiset sukat ja hihat.

Kehon imunestekierto voi häiriintyä useista eri syistä. Tällaisia ovat mm.:

● syövän hoitoon liittyvät turvotukset

● leikkausten jälkitilat ja tapaturmien aiheuttamat turvotukset

● sairauksiin liittyvät turvotukset, esim. ruusun jälkitila

● aineenvaihdunnan ongelmat

● raskauden aikaiset turvotukset

Lymfaterapialla voidaan nopeuttaa mustelmien ja arpien paranemista. Apua ovat saaneet myös fibromyalgiaa ja reumaa sairastavat tai stressistä kärsivät asiakkaat.

Lymfaterapiaan voi tulla ilman lääkärin lähetettä. Syövän sairastaneet henkilöt ovat ainoa poikkeus, jolloin vaaditaan lääkärin lähete hoitoon. Kela-korvaukseen ovat oikeutettuja asiakkaat, joille on tehty syöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide tai kun asiakas on saanut sädehoitoa. Korvauksen saavat lähetteellä myös asiakkaat, joilla on krooninen ruusu tai synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö. Lymfaterapian kesto ja hoitotiheys riippuvat hoitokohteen laajuudesta ja asiakkaan terveydentilasta. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeita vastaavaksi, mutta usein parhaat tulokset saavutetaan intensiivisellä hoitosarjalla. Keskimääräinen hoitoaika on yksi tunti.

Huom! Meiltä saat nyt myös lymfa-aineenvaihduntaa parantavat kinesioteippaukset ja eriväriset kinesioteipit myös omatoimiseen teippaukseen. Kinesioteippaus on varsin uusi hoitomuoto lymfa-aineenvaihduntaongelmien hoidossa. Kinesioteippaus toimii erityisen hyvin tiiviin turvotuksen pehmentämisessä.